73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Artykuły

Podgrzewanie w mikrofali – szkodliwe czy niegroźne?

Podgrzewanie w mikrofali – szkodliwe czy niegroźne?

Kuchenka mikrofalowa. Wynalazek ten towarzyszy nam od wielu lat, jednak kontrowersje wokół niego nadal się pojawiają.

Więcej

Nad Bałtykiem część smażalni serwuje ryby z Chin

Nad Bałtykiem część smażalni serwuje ryby z Chin

Wakacje to najlepszy czas na podróże. Oczywiście o ile pogoda ku temu sprzyja, a deszczowe chmury nie przysłaniają słońca.

Więcej

W jaki sposób fotografować swoje potrawy

W jaki sposób fotografować swoje potrawy

Kulinaria to nie tylko sposób na zaspokojenie żołądka, ale również ciekawe hobby. Dlatego też amatorzy czy mistrzowie kuchni lubią dzielić się efektem swojej pracy.

Więcej

Czy zdrowo jest pić

Czy zdrowo jest pić "kranówkę"?

Nie ufamy wodzie z kranu. Ogólnie rzecz biorąc uważamy ją za zanieczyszczoną ciecz, która bez przegotowania jest zupełnie niezdatna do picia. Czego się boimy?

Więcej

Sorbet na upalne dni

Sorbet na upalne dni

W upalne dni organizm domaga się jakiejkolwiek ochłody. Dobrym rozwiązaniem, aby złagodzić nieco skutki działania lipcowego słońca jest zjedzenie sorbetu.

Więcej

Pomożemy wybrać odpowiedni grill

Pomożemy wybrać odpowiedni grill

Uwielbiamy grillować. I to nie tylko my, Polacy. Grillują Niemcy, grillują Francuzi, Amerykanie zaś mają swoje barbecue.

Więcej

Czeka nas bezmięsna przyszłość

Czeka nas bezmięsna przyszłość

Wiele z nas nie wyobraża sobie życia bez mięsa. Nie licząc co prawda wegetarian i wegan, ale nie o tym teraz.

Więcej

Hamburger ze wszystkimi dodatkami i depresją w tle

Hamburger ze wszystkimi dodatkami i depresją w tle

Fast foody. Są wszędzie. Od pewnego czasu budki z kebabami i hamburgerami wyparły nieco zdrowsze zapiekanki.

Więcej

Konserwanty balsamują nas od środka

Konserwanty balsamują nas od środka

Konserwanty są wszędzie. Jakby nie patrzeć, o jaki przemysł by nie zahaczyć, zewsząd bombardują nas sztuczne składniki.

Więcej

Freeganizm – jako sztuka ratowania żywności

Freeganizm – jako sztuka ratowania żywności

Idea freeganizmu jest prosta – koniec z marnowaniem żywności. Koniec z nadmiernym konsumpcjonizmem przy równoczesnym promowaniu oszczędnego i zdrowego stylu życia.

Więcej

«« | Poprzednia | 5 ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | ... 34 | Następna | »»

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017