Kategorie przepisów

Adwokatki

Składniki

biszkopt

krem

  • krem śmietankowy do tortów 2 sztuki

masa adwokatowa

Sposób przyrządzenia

Biszkopt: białka ubić na sztywno, ciągle ubijając dodać cukier oraz żółtka, dodać mąkę z proszkiem mieszając delikatnie łyżką najlepiej drewnianą. Piec w temp. 180*c przez ok. 20 minut. Wystudzić. Krem przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Masę wykonać ucierając masło z żółtkami i cukrem pudrem na jednolitą masę na koniec dodać spirytus wg. Własnego uznania. Biszkopt posmarować kremem (3 mm) nożem na kremie zaznaczy wielkość ciastek. Na każdym ciastku wyciskać kremowe okręgi używając worka do kremów, po zrobieniu podwójnego okręgu do środka nałożyć masę adwokatową. Kremowymi okręgami utworzyć stożek wypełniając go aż do samej góry adwokatem. Ozdobić polewą lub rozpuszczoną czekoladą.
Ocena przepisu: 3 (4 gł.)
Wyświetlenia: 4345
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Adwokatki
Bozenka16#

Dodane przez:

Bozenka16

2010-01-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Rumowe cycki teściowej

Rumowe cycki teściowej

Bozenka16#

Dodane przez:

Bozenka16

2010-01-08
Miodownik z kremem budyniowo-śmietanowym

Miodownik z kremem budyniowo-śmietanowym

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-09
Część ciasta - miodownik z kremem
Masa budyniowa do ptysi

Masa budyniowa do ptysi

Bozenka16#

Dodane przez:

Bozenka16

2010-01-09
Jogurtowe ciasto ze śliwkami

Jogurtowe ciasto ze śliwkami

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-10

Zobacz wszystkie (9)

Komentarze

Do przepisu na: Adwokatki

2010-10-14 12:54:03

Idealne ciasto na weekendowe lenistwo

2010-02-06 10:58:24

Na balik w szkole chyba za mocne....

2010-02-03 22:03:02

na zdjęciu zachęcająco wygląda! zobaczymy jak smakuje!

2010-01-22 19:21:07

Efekt super.:))

2010-01-21 13:11:45

troszkę zabawy ale na pewno pycha

2010-01-21 11:21:23

Spirytusu dodajemy wg. własnego uznania tak żeby jajka się nie zcięły a był wyczuwany smak alkoholu.

2010-01-21 11:18:51

Do masy można dodać adwokat ale podczas jedzenia wypływa z ciasta a masa robiona jest gęsta i nie wylewa się z kremu.

2010-01-20 09:44:53

Ja krem robię ze śnieżek też jest dobry. A próbowałaś zamiast spirytusu dodać kupnego adwokata?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014