Kategorie przepisów

Amoniaczki

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko zagotować.
We wrzącym rozpuścić amoniak, ostudzić.
Jaja utrzeć z cukrem i margaryną, dodać przesianą mąkę, ostudzone mleko i cukier waniliowy.
Szybko zagnieść ciasto (powinno mieć konsystencje ciasta pierogowego) i pozostawić w lodówce do następnego dnia.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, wykroić małe ciasteczka, ułożyć je na lekko natłuszczonej blasze i piec w gorącym piekarniku, aż się zrumienią.
Amoniaczki można przechowywać w szczelnie zamkniętym naczyniu przez dłuższy czas.
Ocena przepisu: 3 (12 gł.)
Wyświetlenia: 11100
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Amoniaczki
aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-07-04
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Babeczki biszkoptowe

Babeczki biszkoptowe

mamka#

Dodane przez:

mamka

2009-03-30
Babka drożdżowa parzona

Babka drożdżowa parzona

#

Dodane przez:

2009-03-02
Babka marmurkowa

Babka marmurkowa

#

Dodane przez:

2008-12-04
Ciastka ze skwarek po warszawsku

Ciastka ze skwarek po warszawsku

#

Dodane przez:

2010-03-20

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Amoniaczki

!na nie!#

!na nie!

2013-01-16 16:50:22

Próbowałam dwa razy ten przepis. Z tego ciasta nie wychodzą ciasteczka. Gluta jakaś a nie ciasto.
!Hm...#

!Hm...

2007-08-18 17:27:23

Czy amoniak można zastąpić czymś innym?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014