Kategorie przepisów

Anzac Biscuits

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do naczynia wsypać płatki, wiórki, mąkę i cukier, wymieszać. W małym rondelku roztopić masło i wlać golden syrup, wymieszać (nie gotować). Sodę wymieszać w szklance z 2 łyżkami wrzącej wody, wlać do rondelka z masłem i syrupem, wymieszać. Połączyć
zawartość rondelka z suchymi składnikami, wymieszać. Z ciasta robić kulki wielkości większego orzecha włoskiego, kłaść na blachę, spłaszczać (zachowując odstępy, ciastka się sporo rozleją na boki). Piec w temperaturze 180ºc około 8 - 10 minut odczekać chwilę (będą bardzo miękkie), po kilku minutach
przenieść na drucianą siatkę, by wystygły.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2195
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Anzac Biscuits
zebrra#

Dodane przez:

zebrra

2010-04-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Rogaliki chochliki

Rogaliki chochliki

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2010-08-12
Rogaliki francuskie z budyniem
Lekkie gniazdka Hiszpańskie

Lekkie gniazdka Hiszpańskie

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2010-04-23
Rogaliki z jabłkami

Rogaliki z jabłkami

Marcela#

Dodane przez:

Marcela

2010-04-24

Komentarze

Do przepisu na: Anzac Biscuits

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014