Kategorie przepisów

Aromatyczna rolada z indyka

Opis

Pycha!! Palce lizać!!

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso naciąć tak, by powstał jak największy płat. Oprószyć solą, pieprzem, rozmarynem, skropić obficie sokiem z cytryny oraz winem. Wstawić do lodówki na godzinę. 3 łyżki masła zmiksować z ziołami i żółtkiem.

Doprawić solą i pieprzem, rozłożyć na mięsie, skropić sosem sojowym i zrolować. Związać nitką i przyrumienić na łyżce masła. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanny. Piec ok. 40 minut w 200 stopniach, polewając winem.

Moja rada:
Do nadzienia rolady można też dodać 150 g szpinaku zmiksowanego z łyżką śmietany.
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 13184
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 10 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Boczek pieczony na Wielkanoc

Boczek pieczony na Wielkanoc

oliwka#

Dodane przez:

oliwka

2010-01-18
Sodra-czyli chrzan wielkanocny

Sodra-czyli chrzan wielkanocny

to2007#

Dodane przez:

to2007

2009-04-13
Żur ze skwarkami

Żur ze skwarkami

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-04
Mała biała

Mała biała

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-04

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Aromatyczna rolada z indyka

2010-02-28 21:51:12

Super aromat i smak polecam wszystkim .

2009-04-12 20:11:53

Co indyk to indyk:) W Wielką Sobotę już wszystkie zostały wykupione. Nie ma się co dziwić, skoro takie pyszności można z nich zrobić;)

2009-04-10 19:47:47

Przepyszna! Aromat pieczeni unosi się w całym mieszkaniu, aż trudno się oprzeć pokusie nie jedzenia!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014