Kategorie przepisów

Australijski rosół

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wlać do garnka 2 litry wody, dodać kurę, pokrojoną włoszczyznę, cebulę, liść laurowy i szczyptę soli. Gotować ok.2 h. Na patelni stopić pokrojony w kostkę boczek, dodać zmiażdżony czosnek i pomidory(sparzone i obrane ze skórki).Oprószyć mąką, zrumienić, dodać 6 szkl rosołu, przyprawić. Kurę obrać z kości i skóry, pokroić w paski, dodać do zupy. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, wyłożyć na 4 talerze i zalać gorącą zupą.
Ocena przepisu: 3 (8 gł.)
Wyświetlenia: 5544
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Rosół dla kawalera

Rosół dla kawalera

#

Dodane przez:

2008-10-13
wersja z makaronem
Rosół z rodzynkami

Rosół z rodzynkami

#

Dodane przez:

2010-01-31
Rosół jarski

Rosół jarski

#

Dodane przez:

2009-08-07
Rosół z królika

Rosół z królika

#

Dodane przez:

2009-07-09

Komentarze

Do przepisu na: Australijski rosół

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014