Kategorie przepisów

Babcina zupa grzybowa

Opis

Zupa bardzo smaczna i wyjątkowo prosta w wykonaniu, polecam i życzę smacznego.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Suszone grzyby zalewamy ciepłą wodą i płuczemy je, czynność powtarzamy kilka razy. Możemy również grzyby namoczyć na noc, wtedy szybciej się ugotują.
W litrze wody rozpuszczamy kostkę warzywną i wrzucamy grzyby, gotujemy do momentu gdy grzyby będą miękkie.
Zdejmujemy z ognia, do śmietany wlewamy kilka łyżek zupy i dobrze mieszamy by nie było grudek, następnie wlewamy śmietanę do zupy ciągle mieszając. Doprawiamy solą do smaku.
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu, można pokusić się o sporządzenie domowego makaronu, ale nie jest to konieczne, bo te gotowe makarony są teraz bardzo smaczne.
Makaron nakładamy na talerze i zalewamy gorącą zupą, pamiętając by w każdym talerzu nie zabrakło kilku grzybków.
Ocena przepisu: 3 (71 gł.)
Wyświetlenia: 160960
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Babcina zupa grzybowa
#

Dodane przez:

2007-01-07
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 36 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką

cutemarta#

Dodane przez:

cutemarta

2007-01-25
Śledź w oleju

Śledź w oleju

#

Dodane przez:

2008-12-24
Wykwintny karp smażony

Wykwintny karp smażony

tere-sa#

Dodane przez:

tere-sa

2008-12-24
Wigilijny kompot

Wigilijny kompot

#

Dodane przez:

2010-12-25

Zobacz wszystkie (58)

Komentarze

Do przepisu na: Babcina zupa grzybowa

2013-02-28 22:39:47

A ja tam lubię taką zupkę, a najlepiej kremową z kluseczkami. Jak jest dobrze zrobiona i przyprawiona to niczego nie chcę więcej.
!jola#

!jola

2012-02-19 14:24:53

Niektorzy robia tez straszne bledy ortograficzne!!!
!AGA!!!#

!AGA!!!

2012-02-06 15:33:45

Ciebie natomiast myślenie zabija. Jak ktoś tak t***, może wytykać komuś brak myślenia, skoro robi tak kardynalne błędy, na poziomie III kl Sz. Podstawowej ?!
!antek#

!antek

2011-12-20 06:29:14

Ale niekturzy boja sie myslec, bo myslenie boli!
!andzelka#

!andzelka

2010-12-03 19:43:48

super zupka !!!!jeszcze moze autor ma podac kolor garnka o ludzie myslcie troche mozna na oko zrobic wszystko musicie miec podane wystarczy pomyslec i pokombinowac
!kumam#

!kumam

2010-09-07 08:46:41

to kupujta sobie zupy w proszku,negatywy
!szatan#

!szatan

2010-08-23 13:26:49

ale wy ludzie zakreceni jestesci.Ktos sie stara i chce wam pomodz,a wy tylko narzekacie.Wysilcie sie troszke i ruszcie muzgownica,a zupa bedzie wysmienita
!paula#

!paula

2010-08-14 15:48:55

bez obrazy, ale nasze babcie gotując kiedyś zupy grzybowe nie stosowały kostek rosołowych bo takowych nie było wogule w sprzedaży także tytuł mija się z celem...a w podanych składnikach wogole nie ma żadnych warzyw ani nic co moznaby było poczuc na ''ząbku''... jednym słowem zupa dla deniwych ... zupa pochlupa jak moja babcia mawiała.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014