Kategorie przepisów

Przepis na Babka biało-czarna

Opis

Polecam, bo babka jest pyszna:)

Składniki

Babka biało-czarna - jak zrobić

Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy wodę i olej. Na koniec dzielimy masę na 2 części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy.

Wylewamy białe ciasto do okrągłej formy, następnie wlewamy ciasto ciemne. Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku około 40 minut.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1584
Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 40 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Babka biało-czarna
Karolina_86_#

Dodane przez:

Karolina_86_

2012-05-29
>
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Babeczki

Babeczki

aga-25#

Dodane przez:

aga-25

2012-05-31
Jagodzianki - babeczki

Jagodzianki - babeczki

eva45#

Dodane przez:

eva45

2012-07-31

Komentarze

Do przepisu na: Babka biało-czarna

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015