Kategorie przepisów

Babka włoska

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka ubijamy na gęstą, puszystą masę razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Wylewamy do blachy. Pieczemy.

Po upieczeniu studzimy i kroimy wzdłuż na trzy paski. Przekładamy je masą. Można także je nasączyć wodą z cukrem lub jakimkolwiek ponczem.

Na masę ucieramy masło, dodajemy żółtka i cukier. Miksujemy, żeby była ładna, puszysta masa. Kakao mieszamy z niewielką ilością wody, aby powstała papka. Wlewamy stopniowo kakao do masy. Mieszamy i dodajemy kilka kropli aromatu.

Kremem przekładamy biszkopt.
Smarujemy wierzch i polewamy polewą czekoladową.
Ocena przepisu: 2 (2 gł.)
Wyświetlenia: 5805
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Biało-brązowe ciasto z wiśniami

Biało-brązowe ciasto z wiśniami

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-04-22
Biało-czarne i czerwone
3 bit

3 bit

tycjanowa#

Dodane przez:

tycjanowa

2009-04-24
Bobki pawiana

Bobki pawiana

madzik323#

Dodane przez:

madzik323

2009-04-26
Napoleonka

Napoleonka

eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-04-26

Komentarze

Do przepisu na: Babka włoska

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014