73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Baranina z cytryną

Składniki

Baranina z cytryną - jak zrobić

Umyte mięso włożyć w całości do rondla z rozgrzaną oliwą i zrumienić, podlać wodą, dodać szafran, cynamon, sól, pieprz i obraną ze skórki pokrojoną na plastry cytrynę.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.

Pokroić na plastry, ułożyć na wygrzanym półmisku, polać sosem i podawać z ryżem na sypko.
Ocena przepisu: 3 (10 gł.)
Wyświetlenia: 3592
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ryż na sypko z warzywami

Ryż na sypko z warzywami

Dodane przez:

2009-11-14
Racuszki z bananów

Racuszki z bananów

Dodane przez:

2010-01-15
Racuszki z bananów
Pierożki smażone z kruchego ciasta

Pierożki smażone z kruchego ciasta

Dodane przez:

2010-01-25

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Baranina z cytryną

2010-03-05 23:36:45

jeszcze nie jadłam baraniny w takim wykonaniu...brzmi ciekawie.

2010-02-05 18:39:33

podobne do dania kuchni góralskiej :)

2008-11-06 10:53:22

ale skąd tu baranine wziąść, nie wchędzie chyba można spotkać

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017