Kategorie przepisów

Bardzo dobra zalewa do papryki na zimę

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wodę, ocet, cukier i sól zagotowujemy.
Do słoików wkładamy przygotowaną paprykę
Do każdego słoja wrzucamy po: liściu laurowym, goździku i owoc ziela angielskiego, oraz 1 łyżeczkę oleju.
Całość zalewamy zagotowaną zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 minut.
Ocena przepisu: 3 (14 gł.)
Wyświetlenia: 25267
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Bardzo dobra zalewa do papryki na zimę
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-01-02
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 12 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sałatka z buraków i papryki

Sałatka z buraków i papryki

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-03
Tutaj w słoiku na zimę :)
Kandyzowany imbir

Kandyzowany imbir

dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-04
Kandyzowany imbir
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

kobietko#

Dodane przez:

kobietko

2009-02-28
Ogórki z czosnkiem

Ogórki z czosnkiem

madzik323#

Dodane przez:

madzik323

2009-01-07

Zobacz wszystkie (10)

Komentarze

Do przepisu na: Bardzo dobra zalewa do papryki na zimę

!Jana#

!Jana

2012-09-09 19:54:28

Lepszy jest kwasek cytrynowy zamiast octu ,nie niszczy witamin.
!malasue#

!malasue

2012-08-09 22:30:51

nie jest dobra ta zalewa, ja mam lepsza, 1,5 litra wody, szklanka octu, 10 lyzek cukru, 1 lyzka soli. Ta jest lagodniejsza i pychotka!!!!
!dzof#

!dzof

2011-08-28 07:32:23

witam.wsystko jest bardz dobre. zalewa wdobrej proporcjiprosze dodac do papryki lyzeczke cynamonu jak ktos lubi bedzie lepszy aromat ja tak robie.dzof smacznego

2010-01-21 14:04:23

No tak napisałam "przygotowaną paprykę" ale nie napisałam w jaki sposób ja przygotowujemy.
A przygotowanie papryki rozpoczynamy poprzez obgotowanie jej przez ok 5 minut w e wrzącej wodzie, a następnie przelanie zimną wodą, wtedy skórka odejdzie i papryka - sam miąższ będzie miękka..albo podpieczenie jej w piekarniku i po przestudzeniu obranie z niej skórki, następnie pozbywamy się gniazd nasiennych, i odpowiednio porcjujemy, lub wkładamy połówki.

2010-01-21 10:50:22

Aby papryka nie była twarda trzeba ją podgotować osobno,bo w zalewie ona nie zmięknie.Chociaż mi bardziej smakuje gdy jest chrupiąca.

2010-01-20 21:38:36

A dla mnie super... a to że szczypie..to zależy od samej papryki..

2010-01-20 20:46:13

można stosować do wszystkich warzyw
!alicja#

!alicja

2009-09-11 12:38:41


Dla mnie ta zalewa jest za mocna ,szczypie w ustach i papryka twarda chociaz gotowałam 30 min

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014