Kategorie przepisów

Przepis na Barszcz zabielany

Składniki

Barszcz zabielany - jak zrobić

Buraki oczyścić, opłukać, obrać, pokrajać w krążki, włożyć do gorącego wywaru, zagotować i pozostawić na godzinę. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować. Barszcz przecedzić, połączyć z wywarem z grzybów, śmietaną wymieszaną z mąką i przyprawami, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem wymieszać z posiekanymi grzybkami i posiekanym koperkiem. Podawać z ziemniakami z wody, posypanymi skwarkami ze słoniny lub jajkiem gotowanym na twardo.
Ocena przepisu: 2 (6 gł.)
Wyświetlenia: 9705
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Barszcz zabielany
slonko321

Dodane przez:

slonko321

2010-07-13
Barszcz zabielany
slonko321

Dodane przez:

slonko321

2010-11-29
Barszcz zabielany
Opolanka

Dodane przez:

Opolanka

2011-01-30
>
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Barszcz wiejski

Barszcz wiejski

kotyl

Dodane przez:

kotyl

2008-12-02
barszcz wiejski
Zalewajka

Zalewajka

czara

Dodane przez:

czara

2009-01-07
Barszcz z fasolą

Barszcz z fasolą

Dodane przez:

2010-01-13
Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

danusia

Dodane przez:

danusia

2008-09-01

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Barszcz zabielany

!mOna#

!mOna

2007-10-18 09:51:43

jak ja lubie tą zypke xD jestem na tej stronce dzieki Tomciowi xD hihi pozdrowienia dla Ciebie z tej oto smacznej stronki ;)))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017