Kategorie przepisów

Barszcz czerwony

Opis

Doskonały barszcz czerwony, najlepszy jaki jadłam, idealny na co dzień, jak i na Wigilię.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i obrać. Do garnka dodać obrane i pokrojone na połówki buraki oraz ziarna ziela, liście laurowe, pieprz, sól oraz ząbki czosnku i majeranku. Gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny. Dodać sok z cytryny i doprawić do smaku. Można dodać także trochę przypraw z suszonych i krojonych warzyw.
Gotować jeszcze chwilę, zdjąć z kuchenki, trochę przestudzić i dodać surowego startego buraka dla uzyskania bardziej intensywnego koloru.
Przed podaniem podgrzać, ale nie gotować!
Barszcz nalewać przez sitko. Podawać można z uszkami, pasztecikami czy też pasztecikami. Zastosowanie dowolne.
Ocena przepisu: 4 (89 gł.)
Wyświetlenia: 181586
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Barszcz czerwony
danusia#

Dodane przez:

danusia

2008-09-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 62 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Karp w galarecie

Karp w galarecie

izka715#

Dodane przez:

izka715

2008-09-07
Zalewajka

Zalewajka

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-09-08
Kapusta z pieczarkami

Kapusta z pieczarkami

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2009-01-04
Kapusta z pieczarkami

Zobacz wszystkie (57)

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz czerwony

!dawid#

!dawid

2012-03-02 16:10:49

a ile wody do garnka ?

pozdrawiam
!czosnek#

!czosnek

2012-01-31 15:59:26

A ja mam podobne zdanie jak 'eva' choć nie tak radykalne. Ludziom się wydaje, że jak wszędzie nawalą czosnku to będzie super, a efekt jest często odwrotny. Nieco smrodliwy czosnek nawet w niedużej ilości potrafi "zabić" smak każdej potrawy.
!gajulek#

!gajulek

2011-10-31 11:16:19

Do poprzedniczki "eva". Czosnek jest bardzo zdrowy a Polska to wolny kraj i jak ktoś chce to zje a jak nie lubi to nie dodaje a komentarze w stylu:
"Czosnek!Coś obrzydliwego,wstrętnego i śmierdzącego.I do każdej potrawy walą ten "smród"!"
są wysoko nie na miejscu!!! Swój pogląd wyrażać bardziej kulturalnie szanując zdanie innych...
Przepis fajny :).
!eva#

!eva

2011-05-20 12:25:34

Czosnek!Coś obrzydliwego,wstrętnego i śmierdzącego.I do każdej potrawy walą ten "smród"!
!Paweł#

!Paweł

2010-12-11 12:29:40

A do barszczyku jeszcze łyżkę stołową miodu tylko prawdziwego. Pyszności:)
!Confused#

!Confused

2010-12-09 16:03:31

Hmm, cały czas się zastanawiam z czym podać - z pasztecikami, czy z pasztecikami?

2010-12-06 19:12:23

Witam
Super przepis. Na tej stronce znajdziecie też fajne przepisy http://naszeprzepisy.blogspot.com/
Zapraszam
!Gosia#

!Gosia

2010-03-30 13:54:50

A czemu kolor z surowego buraka ,a co z tymi ugotowanymi???

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014