Kategorie przepisów

Barszcz z botwinką

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, obrać, utrzeć na tarce z dużymi otworami.
Następnie zalać gorącym rosołem lub wywarem, zagotować, osolić, dodać sok z cytryny lub zakwas z buraków, pozostawić na 1/2 godziny.

Botwinkę dokładnie umyć, osaczyć i drobno pokroić.
Młodą cebulę oczyścić, umyć, pokroić i wraz z botwinką włożyć do rondla.
Dodać masło, zalać szklanką wrzącej wody, ugotować.
Połączyć z odcedzonym wywarem z buraków, dodać drobno posiekany czosnek i śmietanę, przyprawić do smaku zakwasem z buraków lub sokiem z cytryny, solą i cukrem.

Obrane ze skorupek jajka pokroić w cząstki, położyć na talerze, posypać koperkiem, zalać gorącym barszczem.
Podawać z ziemniakami posypanymi szczypiorkiem lub koperkiem.
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 5041
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Barszcz czerwony postny

Barszcz czerwony postny

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-06-18
Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-31
Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

majalomza#

Dodane przez:

majalomza

2009-04-02
Botwinka z ziemniakami

Botwinka z ziemniakami

teressa444#

Dodane przez:

teressa444

2009-05-14

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz z botwinką

2010-08-20 22:41:01

Tego przepisu szukałam, dodaję do ulubionych. W najbliższym czasie przygotuję.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014