Kategorie przepisów

Bawole OKO

Opis

Bawole OKO ,to bardzo stary przepis jeszcze mojej mamy!

Składniki

Sposób przyrządzenia

CIASTO KRUCHE:1/2 kg mąki,1 szkl cukru podru,4 żółtka,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 cukier waniliowy,1 margaryna,3 łyżki miodu sztucznego(składniki połączyc i zagnieść ciasto; podzielić na dwie części; jedną cześć rozwałkować i wyłożyć na formie; wierzch posmarować dżemem; z pozostałego ciasta uformować wałeczki o długości blachy; układać je na cieście posmarowanym dżemem i upiec).
BISZKOPT:3 jajka, 3/4 szkl mąki,3/4 szkl cukru,1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (białka ubić na sztywno; dodać cukier, następnie żółtka; masę delikatnie połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia; upiec w takich samych rozmiarach co ciasto kruche).
KREM:1/2 litra mleka,2/3 szkl cukru,1 margaryna,1 cukier waniliowy,2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej,2 łyżki mąki pszennej, garść rodzynek(1/2 szklanki mleka wymieszać z mąką, pozostałe mleko zagotować z cukrem i margaryną; ugotować budyń; dodać do niego rodzynki).
Gorącą masę wyłożyć na ciasto kruche i przykryć biszkoptem. Placek polać polewą czekoladową.
Ocena przepisu: 4 (33 gł.)
Wyświetlenia: 10040
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ciasto z Delicjami

Ciasto z Delicjami

JolaP#

Dodane przez:

JolaP

2009-04-15
Mi wyszło właśnie tak:)Pycha!!!!
Rogaliki

Rogaliki

cutemarta#

Dodane przez:

cutemarta

2008-12-16
Kluski na parze

Kluski na parze

cutemarta#

Dodane przez:

cutemarta

2007-03-19
Ciasto TOFFI

Ciasto TOFFI

JolaP#

Dodane przez:

JolaP

2009-01-08
toffi

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Bawole OKO

2013-02-14 12:59:38

Szkoda, że bez zdjęcia. Wydaje mi się, że będzie dobre. Takiego ciasta nie robiłam, jak zrobię dodam zdjęcie.

2008-11-03 11:44:58

ten przepis jest podobny do BAWOLICH OCZU ale równie dobry.
!jaajo#

!jaajo

2007-07-06 11:55:05

ey;) a co to jest sztyka??? czy cztery szytki żóltek to to samo co 4 żóltka???
!Gdynianka#

!Gdynianka

2007-04-06 08:23:06

Rewelacyjna stronka! jak do tej pory najlepsza internetowa ksiazka kucharska na jaka trafilam:) Zaraz zabieram sie za robienie ciasta:P

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014