Kategorie przepisów

Befsztyk z cebulką

Składniki

Sposób przyrządzenia

Befsztyk rozpłaszczyć dłonią lub płaską stroną noża. Cebulę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, zdjąć z patelni. Na gorący tłuszcz włożyć befsztyki i smażyć po 1 minucie z każdej strony, następnie zmniejszyć nieco ogień i smażyć befsztyki jeszcze po 3 minuty. Pod koniec smażenia posolić i posypać grubo zmielonym pieprzem, wyłożyć na ogrzany półmisek. Cebulę włożyć z powrotem na patelnię, posolić i podgrzać. Ułożyć na mięsie. Na każdy befsztyk położyć wiórki zimnego masła.
Ocena przepisu: 4 (19 gł.)
Wyświetlenia: 11899
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Befsztyk z cebulką
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-01-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Gołąbki

Gołąbki

maryal#

Dodane przez:

maryal

2008-12-26
Krokiety mięsne

Krokiety mięsne

bella#

Dodane przez:

bella

2009-01-04
Krokiety z mięsem
Zrazy słowińskie

Zrazy słowińskie

zeta_k#

Dodane przez:

zeta_k

2008-10-17
Pieczarki faszerowane mięsem

Pieczarki faszerowane mięsem

danusia#

Dodane przez:

danusia

2006-10-07

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Befsztyk z cebulką

!student#

!student

2009-06-18 20:16:28

Fantastyczny przepis, wreszcie steki wyszly mi tak, jak wyjsc powinny! Polecam razem z cebula podsmazyc tez troche czosnku pokrojonego w cieniutkie plasterki.

2009-03-08 21:02:39

Polecam to!!!

2008-10-05 19:21:42

Uwielbiam befsztyk tatarski, robię go z tego samego mięska jednak z samym olejem pieprzem i sola a podaję z cebulką i kiszonymi ogóreczkami.
!JUSTYNA#

!JUSTYNA

2007-06-26 11:50:27

SUPER DANIE NAPRAWDE WARTO ZJEŚĆ POLECAM

2007-04-04 14:06:26

bardzo dobry przepis , ja sama często przyrządzam tą potrwę ;]

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014