Kategorie przepisów

Biały barszcz z dudek

Składniki

Sposób przyrządzenia

Płucka wymoczyć w zimnej wodzie, wrzucić na gotującą się wodę. Gotować do miękkości, w między czasie dodać włoszczyznę i przyprawy (najlepiej po tym jak zbierzemy szumowiny) jak już jest miękkie, wyjmujemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do barszczu. Doprawiamy, zaprawiamy mąką i śmietaną i gotowe. Jak jest za dużo, z reszty po zmieleniu można zrobić pierogi.
Ocena przepisu: 3 (2 gł.)
Wyświetlenia: 6346
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Biały barszcz z dudek
eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-12-15

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Buraczki z odzysku

Buraczki z odzysku

eva45#

Dodane przez:

eva45

2011-01-23
Barszcz z uszkami

Barszcz z uszkami

anulkadh#

Dodane przez:

anulkadh

2011-09-06
Barszcz z pieczarkowymi sakiewkami
Barszcz na kościach wędzonych

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Biały barszcz z dudek

!sowa#

!sowa

2011-03-12 14:20:50

pychota. sam zrobiłem po 25 latach.Tyle ich nie jadłem

2010-12-18 15:44:29

tak

2010-12-16 15:24:02

Dudki to płucka?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014