Kategorie przepisów

Przepis na Bigos staroświecki

Składniki

Bigos staroświecki - jak zrobić

Mięso pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać masło, zeszklić posiekana cebule, wsypać mąkę i smażyć ją aż się spieni.
Wówczas wlać rosół o sok cytrynowy oraz dodać mięso, sól, pieprz i cukier.
Dusić pod przykryciem 10 minut.
Ocena przepisu: 3 (4 gł.)
Wyświetlenia: 6054
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Bigos staroświecki
nesa

Dodane przez:

nesa

2009-09-01
>
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Fasolka po Bretońsku

Fasolka po Bretońsku

Justine

Dodane przez:

Justine

2008-11-02
Justine
Pierogi - ciasto podstawowe

Pierogi - ciasto podstawowe

Justine

Dodane przez:

Justine

2011-06-29
Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

lucyna122_wwy

Dodane przez:

lucyna122_wwy

2008-11-07
Jaja sadzone na śmietance

Jaja sadzone na śmietance

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-01-27

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Bigos staroświecki

2017-02-23 23:49:10

Bigos staroświecki bez kapusty a z kostką rosołową heh.....

2011-06-21 16:38:03

Dla mnie to też dziwne,kostka rosołowa...a kapusty brak!?

2010-03-04 15:10:13

popieram zdanie- ave1234 !

2010-01-21 18:59:59

zgadzam sie z ave1234

2010-01-15 21:34:09

Hehe juz wiem dla czego masz na Bicku : Monaliza :D

2009-10-15 18:47:09

chyba faktycznie staroswiecki bo bez kapusty?! i wogole co to za nazwa?

2009-09-20 18:27:39

"staroświecki" - z kostką bulionową?
a kapusta pewnie jeszcze w polu rośnie :)))
!wiktor#

!wiktor

2008-11-27 23:09:11

co to za bigos bez kapusty?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017