Kategorie przepisów

Przepis na Bigos z kiszonej kapusty

Składniki

Bigos z kiszonej kapusty - jak zrobić

Mięso zalać wodą, dodać pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i kostki, gotować do miękkości, wyjąć na talerz, ostudzić. Do wywaru wrzucić kapustę, grzyby i pozostałe przyprawy. Gotować na małym ogniu. Z mięsa zdjąć skórę i tłuszcz, oddzielić od kości, drobno pokroić i wrzucić do kapusty. Gotować ok. 2 godz na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolać trochę wody. Dosolić do smaku, można dodać pół łyżeczki cukru. Najlepiej smakuje następnego dnia po podgrzaniu. Smacznego.
Ocena przepisu: 3 (10 gł.)
Wyświetlenia: 24815
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Bigos z kiszonej kapusty
izka715#

Dodane przez:

izka715

2008-09-06
Bigos z kiszonej kapusty
izka715#

Dodane przez:

izka715

2008-09-08
Bigos z kiszonej kapusty
eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-04-26
Bigos z kiszonej kapusty
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2009-05-02
Bigos z kwaszonej kapusty
Bigos z kiszonej kapusty
madi356#

Dodane przez:

madi356

2009-05-04
Bigos z kiszonej kapusty
Lusia_24#

Dodane przez:

Lusia_24

2009-06-07
>
Ten przepis ma w ulubionych 10 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kaczkowa czernina

Kaczkowa czernina

#

Dodane przez:

2009-03-07
Karkówka z pieczarkami

Karkówka z pieczarkami

jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-09-14
Mielone kotlety z soją

Mielone kotlety z soją

majkaP19#

Dodane przez:

majkaP19

2009-03-17

Komentarze

Do przepisu na: Bigos z kiszonej kapusty

!Henryk#

!Henryk

2009-12-30 16:00:52

Ja mięsko pokrojone najpierw rumienie na patelni a potem gotuje,,,,Pychotka,a dla uzyskania pięknego koloru całej potrawy dodaje odrobine kawy mielonej.

2009-12-04 07:03:28

ja go uwielbiam a mąż nie ruszy i jak tu dogodzić

2009-06-08 15:00:35

a ja uwazam ze ten przepis jest bardzo dobry
osobiscie wole w bigosie kapuste kiszoną
!danusia19671#

!danusia19671

2008-10-05 18:55:11

Ja do bigosu daję też świeżą kapustę i suszone śliwki.

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015