Kategorie przepisów

Bigos staropolski pieczony

Składniki

Sposób przyrządzenia

W gęsiarce układać warstwami - kapusta kiszona, potem mięso pokrojone w kostkę, grzybki, kapustę itd. Pamiętać, że ostatnią wierzchnią warstwą musi być kapusta.

Zalać szklanką wody, przykryć i wstawić do piekarnika na 2 godziny w temp. 180 stopni, zostawić na drugi dzień.

Drugiego dnia pieczenie powtórzyć ale piec tylko godzinę.

Trzeciego dnia pokroić boczek i cebulę - podsmażyć, dodać do wcześniej pieczonej kapusty razem ze wszystkimi przyprawami, dokładnie wymieszać i wstawić do piekarnika na 1 godzinę.

Bigos wychodzi soczysty i kruchy zarazem.
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 8115
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Bigos staropolski pieczony
kurczaczek69#

Dodane przez:

kurczaczek69

2010-08-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Dziad

Dziad

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-01
Kluski ziemniaczane

Kluski ziemniaczane

DOROTA-HA#

Dodane przez:

DOROTA-HA

2010-02-04
Jajko po staropolsku

Jajko po staropolsku

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-03
Bigos

Bigos

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-08

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Bigos staropolski pieczony

2011-05-26 21:17:31

a ja jadłam i sama często tak robię tylko nie dodaję pomidorów ale więcej grzybków suszonych.

2010-02-06 23:20:16

trzeba wypróbować - pieczonego bigosu jeszcze nie jadłam :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014