Kategorie przepisów

Bigos z cukinii

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cukinię (w miarę dużą) obrać ze skórki, przeciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ. Następnie pokroić w kostkę. Cebulę pokroić, chwileczkę podsmażyć i dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i razem smażyć. Do kiełbasy i cebuli dodać cukinię i dusić. Pod koniec dodać pomidory i przecier pomidorowy. Posolić, popieprzyć. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Ocena przepisu: 4 (24 gł.)
Wyświetlenia: 31866
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Bigos z cukinii
mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-12-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 8 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Smalec do chleba

Smalec do chleba

#

Dodane przez:

2008-10-15
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

_major_#

Dodane przez:

_major_

2006-08-10
Kluski z surowych ziemniaków

Kluski z surowych ziemniaków

maryal#

Dodane przez:

maryal

2009-03-06

Zobacz wszystkie (9)

Komentarze

Do przepisu na: Bigos z cukinii

!bigosik#

!bigosik

2011-08-22 16:36:14

mój bigos będzie bez koncentratu - ale dodam papryki czerwonej

2008-12-08 23:28:10

ostatnio robiłam ten bigosik i na próbę dodałam odrobinę papryczki chili - polecam, zaostrza delikatnie smak ale jest pyszny!

2008-11-28 23:32:38

też taki bigosik robię

2008-10-17 21:49:24

Pietruszki nie musicie dawać, ja mam przepis bez pietruszki. Odnośnie cukinii - to młoda jest miękka i krócej się ją gotuje, ale gdy macie starszą - niestety trzeb dłużej bo jest po prostu twarda.

Jeszcze muszę dodać, że cukinię najlepiej kroić w plastry. Moja koleżanka pokroiła kiedyś w kostkę to jej wyszła zupa, a nie bigos ;-)

2008-08-07 14:46:29

jest pyszne !!!
!Wodnik#

!Wodnik

2007-12-31 18:47:41

Trochę zmieniłam proporcje,nie miałam pietruszki i pomidorów... ,ale i tak było pyszne :)

2007-05-25 13:17:30

Pycha
!G#

!G

2006-09-13 15:19:27

Słyszałem, że cukinię dodaje się na końcu, z powodu jej szybkiego rozgotowywania się?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014