Kategorie przepisów

Bigos z kiszonej kapusty

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso zalać wodą, dodać pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i kostki, gotować do miękkości, wyjąć na talerz, ostudzić. Do wywaru wrzucić kapustę, grzyby i pozostałe przyprawy. Gotować na małym ogniu. Z mięsa zdjąć skórę i tłuszcz, oddzielić od kości, drobno pokroić i wrzucić do kapusty. Gotować ok. 2 godz na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolać trochę wody. Dosolić do smaku, można dodać pół łyżeczki cukru. Najlepiej smakuje następnego dnia po podgrzaniu. Smacznego.
Ocena przepisu: 3 (10 gł.)
Wyświetlenia: 24604
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Bigos z kiszonej kapusty
izka715#

Dodane przez:

izka715

2008-09-06
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 10 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kaczkowa czernina

Kaczkowa czernina

#

Dodane przez:

2009-03-07
Karkówka z pieczarkami

Karkówka z pieczarkami

jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-09-14
Mielone kotlety z soją

Mielone kotlety z soją

majkaP19#

Dodane przez:

majkaP19

2009-03-17

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Bigos z kiszonej kapusty

!Henryk#

!Henryk

2009-12-30 16:00:52

Ja mięsko pokrojone najpierw rumienie na patelni a potem gotuje,,,,Pychotka,a dla uzyskania pięknego koloru całej potrawy dodaje odrobine kawy mielonej.

2009-12-04 07:03:28

ja go uwielbiam a mąż nie ruszy i jak tu dogodzić

2009-06-08 15:00:35

a ja uwazam ze ten przepis jest bardzo dobry
osobiscie wole w bigosie kapuste kiszoną
!danusia19671#

!danusia19671

2008-10-05 18:55:11

Ja do bigosu daję też świeżą kapustę i suszone śliwki.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014