Kategorie przepisów

Bigos z młodej kapusty z koperkiem

Składniki

Sposób przyrządzenia

1. Kapustę opłukać,drobno poszatkować i wrzucić do garnka, następnie zalać niedużą ilością wody (tak aby kapusta się w niej dusiła a nie gotowała), rozkruszyć kostkę rosołową, dodać liść laurowy i ziele angielskie a także kilka ziarenek pieprzu. Wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 15 min.

2. Kiełbaskę podsmażyć z boczkiem i cebulką na rozgrzanym oleju. Koperek drobno posiekać.

3. Gdy kapusta zmięknie dodajemy do niej nasz boczek z kiełbasą i cebulką oraz koncentrat pomidorowy i posiekany koperek. Przyprawiamy do smaku i wszystko razem jeszcze chwilę dusimy na małym ogniu.

Bigos można odrobinę zagęścić zasmażką z mąki.

Smacznego!!!!
Ocena przepisu: 3 (5 gł.)
Wyświetlenia: 8167
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Bigos z młodej kapusty z koperkiem
eluszek#

Dodane przez:

eluszek

2009-08-05
Bigos z młodej kapusty koniecznie podajemy z koperkiem!
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Bigos z młodej kapusty z koperkiem

!czuszka#

!czuszka

2013-01-12 21:36:48

Nie przesadzać ze Świerzym koperkiem, no chyba ze jest się singlem bo to potrawa rewelacyjna na wiosenna słotę, kiedy kocyk za mało grzeje :-)
!!Joasia#

!!Joasia

2011-07-13 14:59:22

Fajny ten bigosik,wolę tą wersję od tej klasycznej
!!Florek#

!!Florek

2011-07-09 13:52:42

Moja babcia zawsze taki robi w sezonie na młodą kapuchę - Pycha jest!!!
!Karol34#

!Karol34

2011-06-28 14:09:23

W okresie wiosennym super alternatywa dla tradycyjnego bigosu,lekki i bardzo smaczny Ale koniecznie dużo koperku;)
!Madzia#

!Madzia

2011-06-23 15:34:59

Wyszedł pyszny,polecam i dziękuję;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014