Kategorie przepisów

Biszkopt

Opis

Biszkopt, który zawsze się udaje

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na pianę, dodając pod koniec cukier i wodę. Dalej ubijaj. W tym czasie zmieszaj żółtka z proszkiem do pieczenia i octem - powinny rosnąć. Po ubiciu piany połącz ją z żółtkami a następnie dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Piecz w 170 stopniach przez około 40 minut. Ilość wystarcza na 1 tortownicę lub prostokątną blachę. Po wystygnięciu uzupełnij kremem lub według uznania. Smacznego!
Ocena przepisu: 3 (28 gł.)
Wyświetlenia: 27541
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Biszkopt
mala#

Dodane przez:

mala

2008-12-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 21 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Biszkopt najlepszy

Biszkopt najlepszy

agalw#

Dodane przez:

agalw

2009-05-07
Biszkopt z galaretką

Biszkopt z galaretką

donia84#

Dodane przez:

donia84

2007-07-23
Biszkopt niezawodny

Biszkopt niezawodny

kamila1234#

Dodane przez:

kamila1234

2007-09-15

Zobacz wszystkie (13)

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt

2013-02-14 12:54:34

Z mąką krupczatką jeszcze nie robiłam, zawsze dodaję pszenną. Mój wychodzi i nie opada.
!juuu#

!juuu

2009-04-25 12:59:47

mam nadzieje ze bedzie pyszny :)

2009-03-22 15:50:37

moja mama mowi, ze byle co

2008-11-03 11:48:37

musze wypróbowac ten przepis bo umnie z biszkoptami bywa róznie niestety
!anka#

!anka

2008-09-15 17:48:45

a do jakiego piekarnika wstawiać nagrzanego czy zimnego
!ja#

!ja

2008-08-05 22:17:28

keo to dodał taki h.. biszkopt
!!Ada#

!!Ada

2008-07-23 21:40:25

dodałam śliwki ciekawe czy też wyjdzie?
!Becia#

!Becia

2008-03-29 11:36:52

Biszkopt rewelacja, zawsze wychodzi, nawet jak go się robi szybko i "nieostrożnie", wielkie dzięki za ten przepis

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014