Kategorie przepisów

Biszkopt na prostokątną blachę

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ubić białka na sztywno, następnie dodać cukier i nadal chwilę ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijając wymieszać je. Następnie dodać mąkę krupczatkę i szczyptę proszku do pieczenia i to wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Nie mieszać długo lecz tylko chwilkę tak aby ciasto nie straciło puszystości. Tak przygotowane ciasto wylać na wysmarowana i wyłożoną papierem blachę. Włożyć do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni około 15 - 20 minut.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2968
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Salceson

Salceson

Opolanka#

Dodane przez:

Opolanka

2010-04-15
Ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem

Opolanka#

Dodane przez:

Opolanka

2010-04-18
Milky Way

Milky Way

zebrra#

Dodane przez:

zebrra

2010-04-16

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt na prostokątną blachę

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014