Kategorie przepisów

Biszkopt niezawodny

Opis

Przepis ten jest niezawodny i nie zdarzyło się jeszcze aby się nie udał.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka ubić na pianę z cukrem. Mąkę tortową zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, następnie przesiewamy przez sito i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Następnie delikatnie przemieszać, najlepiej łyżką lub mikserem na najmniejszych obrotach. Wlać do formy i upiec.
Cała prawda tkwi w tym aby na jedno jajko dać 2 łyżki cukru i 1 łyżkę mąki tortowej i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Jeśli natomiast chcę nadać biszkoptowi smak np. cytrynowy to część mąki ziemniaczanej zastępuję proszkiem budyniowym np. o smaku cytrynowym, lub takim jaki jest akurat potrzebny ze względu na smak kremu lub masy. Jeśli potrzebuję biszkopt kakaowy to część mąki ziemniaczanej zastępuję kakao ciemnym. Ale zawsze odpowiednia ilość łyżek - aby pokrywało się z mąką pszenną.
Ocena przepisu: 4 (102 gł.)
Wyświetlenia: 58472
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Biszkopt niezawodny
kamila1234#

Dodane przez:

kamila1234

2007-09-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 51 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Biszkopt jasny

Biszkopt jasny

grazka862#

Dodane przez:

grazka862

2009-01-29
Biszkopt z chałwą

Biszkopt z chałwą

magda1978#

Dodane przez:

magda1978

2008-01-19
Biszkopt  uniwersalny

Biszkopt uniwersalny

#

Dodane przez:

2010-02-22
Biszkopt Syrenka

Biszkopt Syrenka

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-10-31
Fotka do ciasta : Biszkopt Syrenka... właśnie zrobiłam jako jedno z ciast na urodziny zięcia

Zobacz wszystkie (23)

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt niezawodny

!karo_o#

!karo_o

2011-09-30 22:43:26

a jak dla mnie przepis rewelacyjny i niezawodny, pierwszy raz piekłam biszkopt właśnie z tego przepisu wyszedł rewelacyjnie i od tej pory zawsze wychodzi nawet z modyfikacjami np. z kakao, polecam!
!mirek#

!mirek

2011-07-24 16:04:31

BISZKOP NIEZAWODNY TO JEST NIEWYPAL WYSZEDL TROCHE GRUBSZY OD NALESNIKA 1/4 LYZECZKI PROSZU DO PIECZENIA TO CHYBA DUZO ZA MALO
!Justyna#

!Justyna

2010-07-25 17:10:44

Nie umiem piec biszkoptu, ale jakoś tego przepisu nie umiem zrozumieć. Mam ubić całe jajka??? Czy białka najpierw ubić i dopiero po ubiciu dodać żółtka??? W ilu stopniach mam piec i jak długo???

2010-05-03 16:24:15

I ja go dodałam. Z opisu bardzo łatwy do wykonania,a ze zdjęć cudnie urośnięty :-)
!Izolda#

!Izolda

2010-05-03 13:38:23

Przykro mi, ale ten przepis jest BEZNADZIEJNY. Biszkopt robiłam dwa razy, modyfikująć wielkość łyżek, bo myślałam, że za pierwszym razem sypałam za płaskie łyżki. Ponadto w przepisie brak jest informacji na temat czasu i temperatury pieczenia oraz niedoprecyzowano, co zrobić z jajkami, czy ubijać na pianę jcałe jajka, czy też same białka.
!nala#

!nala

2010-03-28 08:57:07

Nie wychodzi mi ciemny biszkopt,zawsze opada i jest cienki.Jak zrobić żeby wyszedł?
!laluś#

!laluś

2010-02-16 21:24:39

formę z ciastem ok.1 kg kładziesz na 2 półkę od dołu i włączasz górną i dolna grzałkę na 180 st.Celcjusza, czas na
30-35 minut.
żeby ciasto nie opadło podczas pieczenia nie otwierać drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku jeszcze przez 5 minut.
!martyna#

!martyna

2009-12-02 12:08:15

a na jaka foremkę jakiej wielkości jest ten przepis. Chce zrobić mały tort w tortownicy o średnicy 18 cm czy muszę zmniejszyć proporcje. Dodam ze nie jestem doświadczona kucharką i dlatego takie pytanie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014