Kategorie przepisów

Biszkopt z bitą śmietaną brzoskwiniami i galaretką

Opis

Ciacho to jest jednym z najczęściej przeze mnie pieczonych:)

Składniki

KREM

WIERZCH

Sposób przyrządzenia

Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć oba blaty sokiem z brzoskwiń. Część brzoskwiń pokroić w kostkę, resztę w plasterki. Śmietanę ubić z cukrami, doprawić sokiem z cytryny, połączyć z ostudzoną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Wyłożyć ubitą kremówkę, zostawiając ok. 2-3 łyżek na wierzch. W śmietanę powrzucać kostki brzoskwini, ew. Rodzynki. Przykryć drugim blatem. Posmarować pozostałą śmietaną. Ułożyć plasterki brzoskwiń, udekorować rodzynkami. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 2506
Ile porcji: 32
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Biszkopt z bitą śmietaną brzoskwiniami i galaretką
ilka_86#

Dodane przez:

ilka_86

2011-02-21
Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami i galaretką
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Cycki Murzynki

Cycki Murzynki

ilka_86#

Dodane przez:

ilka_86

2011-02-22
Cycki Murzynki
Rafaello na biszkopcie

Rafaello na biszkopcie

ilka_86#

Dodane przez:

ilka_86

2011-02-22
Rafaello
Ptasia pianka na biszkopcie

Ptasia pianka na biszkopcie

ilka_86#

Dodane przez:

ilka_86

2011-02-22
Brzoskwiniowa fantazja

Brzoskwiniowa fantazja

ilka_86#

Dodane przez:

ilka_86

2011-02-22
Brzoskwiniowa fantazja

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z bitą śmietaną brzoskwiniami i galaretką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014