Kategorie przepisów

Biszkopt z jabłkiem

Składniki

ciasto

masa jabłkowa

Sposób przyrządzenia

Jajka utrzeć z cukrem, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać ocet, wymieszać. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec przez 30 minut w temp. 180 stopni. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i podsmażyć. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić, dodać do jabłek. Masę jabłkową wyłożyć na ostudzony biszkopt.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1756
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Jabłecznik Elżbiety

Jabłecznik Elżbiety

marlena1#

Dodane przez:

marlena1

2010-12-07
Mój jabłecznik

Mój jabłecznik

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-12-27
Przekładaniec z jabłkami

Przekładaniec z jabłkami

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-12-29

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z jabłkiem

2012-08-03 16:38:54

Ostatnio na wierzch kładę bitą śmietanę z odrobiną żelatyny, ciasto wtedy jest jeszcze pyszniejsze

2012-03-25 22:01:13

Pysznie zapowiadające się ciasto też dodaję galaretkę do jabłek.

2011-01-31 22:26:27

Mniam,to musi być na prawdę pyszne.Bo inne niż dotychczas "spotkałam".

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014