Kategorie przepisów

Bitki wieprzowe w sosie

Składniki

do smażenia

do obtaczania

Sposób przyrządzenia

Mięso lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem i majerankiem, obtoczyć w mące. Zrumienić na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, dodając pod koniec smażenia cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli, podlać mięso wodą i dusić do miękkości, uzupełniając wyparowany płyn. Mąkę wymieszać z wodą, zagęścić sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ocena przepisu: 4 (11 gł.)
Wyświetlenia: 30920
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Bitki wieprzowe w sosie
lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 18 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-31
Wieprzowe steki

Wieprzowe steki

lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2009-11-15
Bitki wieprzowe w sosie własnym

Zobacz wszystkie (7)

Komentarze

Do przepisu na: Bitki wieprzowe w sosie

!joanna#

!joanna

2010-11-11 07:48:31

ja bitki nie obtaczam w mące

2010-03-04 14:25:15

no zgadzam się zamiast wody dodać bulion jest o wiele smaczniejszy

2010-03-04 11:01:43

sos będzie smaczniejszy, jeśli zamiast wody wlejemy bulion :)

2010-02-23 21:29:10

Jet jeszcze dobrze po dolaniu wody dodax puszke pieczarek w platerkach i dusic razem z miesem.
Urozmaica sos i dodaje smaku.

2010-02-08 13:11:38

Jak widać na zdjęciu jedna bitka na osobę u mnie wystarcza.

2009-12-04 07:15:56

porcja co najmniej podwójna na trzy osobową rodzine.
!Satyr#

!Satyr

2009-04-09 17:39:24

Zaj*****e !!! tylko nie dawajcie innego mięsa bo tylko szynka się nadaje. Ja dałem polędwice i było twarde ...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014