Kategorie przepisów

Bitki wołowe w sosie własnym z cebulką

Opis

Takie bitki można podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso pokroić w dość cienkie plastry. Ubić i przyprawić (pieprz, sól). Odstawić na jakiś czas (ok godzinę, ale mięso można wcześniej przygotować).

Smażyć na patelni ok 15 min. Następnie przełożyć do garnka i dodać wody. Cebulę pokroić w półplasterki i razem z czosnkiem dodać do mięsa. Dusić aż mięso będzie mięciutkie.

W razie potrzeby przyprawić do smaku a na koniec zagęścić sos mąką.
Ocena przepisu: 4 (26 gł.)
Wyświetlenia: 61255
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Bitki wołowe w sosie własnym z cebulką
kuchareczka87#

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-03
bitki wolowe
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 10 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Świąteczne roladki z niespodzianką

Świąteczne roladki z niespodzianką

kuchareczka87#

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-06
rolady wołowe z niespodzianką
Roladki wołowe z mięsem mielonym

Roladki wołowe z mięsem mielonym

kuchareczka87#

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-08
Roladki wołowe z mięsem mielonym
Kebabiki smażone

Kebabiki smażone

ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2008-12-29
Wołowe rolady

Wołowe rolady

Bunia88#

Dodane przez:

Bunia88

2011-01-09

Zobacz wszystkie (10)

Komentarze

Do przepisu na: Bitki wołowe w sosie własnym z cebulką

! cesia#

! cesia

2012-10-07 19:20:34

te bitki to jak dyniowate stwory twarde i gumowate bryyy przepis wio!
!anKA#

!anKA

2011-07-14 12:41:07

!rada to, że Ciebie to spotkało nie musi oznaczać, że wszystkie dziewczyny są naiwne, takie jak Ty
!km#

!km

2011-06-13 01:09:46

a robilas kiedys steak'a?
!rada#

!rada

2011-04-25 10:25:58

Chłopakowi gotujesz?Po co go rozpuszczasz. Nauczysz że jesc dostanie, wybrane bedzie miał, seks też i do mieszkania się nie musi dokładać to bedzie z toba chodzil az do 50tki. Tacy są. Lepiej sobie psa kupić.
!ala#

!ala

2011-04-08 14:02:15

Przepis prosty i bardzo dobry ,a jakie smaczne palce lizac!!!!!!!!!
!K.#

!K.

2011-03-20 07:36:03

Nie soli się wołowiny przed smażeniem, bo wychodzi twarda i gumowata!!!!

2010-08-02 11:24:22

ja robię podobnie już od wielu lat,ale moim dodatkowym składnikiem jest łyżka koncentratu pomidorowego. polecam...
!Pigula#

!Pigula

2010-06-04 16:28:26

Dziekuje za przepis! Prosto , szybko..bez kabinowania.A efekt koncowy...PRZEPYSZNE!!!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014