Kategorie przepisów

Przepis na Błyszczący indyk

Składniki

Błyszczący indyk - jak zrobić

Filety pokroić, lekko rozbić, natrzeć sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny. Powidła lekko podgrzać, zmiksować z pozostałymi składnikami. Schłodzone mięso posmarować olejem i podpiec na ruszcie z obu stron. Posmarować glazurą i piec do miękkości. W czasie pieczenia kilkakrotnie obracać i smarować glazurą.
Ocena przepisu: 3 (2 gł.)
Wyświetlenia: 1685
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pieczone pomidory

Pieczone pomidory

agabi

Dodane przez:

agabi

2010-11-27
Bardzo mięsne szaszłyki

Bardzo mięsne szaszłyki

agabi

Dodane przez:

agabi

2010-11-29
Kiełbasa z ogniska

Kiełbasa z ogniska

marlena1

Dodane przez:

marlena1

2010-12-10
Kiełbasa smażona z cebulką

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Błyszczący indyk

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017