Kategorie przepisów

Boczek rolowany pieczony

Opis

wspaniale smakuje z musztardą

Składniki

  • boczek surowy bez kości 2 kg
  • przyprawa do mięsa wieprzowego KAMIS 1 opakowanie
  • folia aluminiowa
  • dratwa lub mocna nić

Sposób przyrządzenia

Boczek umyć oprószyć przyprawą z jednej i drugiej strony zrolować go ciasno i owinąć folią aluminiową włożyć do lodówki na noc.

Na drugi dzień ściągnąć folę i mocno owinąć nicią tak aby podczas pieczenia się nie rozwinął.

Piec na blaszce w temp 180 stopni w pierwszej fazie z termoobiegiem obracać co jakiś czas aby skórka się ładnie zarumieniła potem zmniejszyć na 150 stopni i wyłączyć termoobieg piec około 2 godzin

Jak wystygnie zdjąć nić i kroić w cienkie plastry.
Ocena przepisu: 2 (9 gł.)
Wyświetlenia: 13638
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Boczek rolowany pieczony
magdam164#

Dodane przez:

magdam164

2009-01-05
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Rzeżucha do kanapek

Rzeżucha do kanapek

dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-07
Rzeżucha
Farsz pieczarkowy

Farsz pieczarkowy

marchewka#

Dodane przez:

marchewka

2009-01-07
Powdered cocoa mix

Powdered cocoa mix

marchewka#

Dodane przez:

marchewka

2009-01-08
Oponki

Oponki

Wazelka#

Dodane przez:

Wazelka

2009-01-11
Oponki

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Boczek rolowany pieczony

2009-08-17 14:39:48

z musztardą jest naprawdę pyszna:)

2009-05-07 18:07:20

Zamiast nici używam siatki do szynek, i mamy pewność że nam się nie rozleci boczek.

2009-01-15 16:47:37

Ja zamiast przyprawy Kamis używam zwykłej soli,pieprzu.czosnku i troszkę wegety.Przyznaj że boczuś pieczony w domciu to nie to samo co ze sklepu.... Ten aromat i smak rzuca na kolana :)Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014