Kategorie przepisów

Boczniaki

Opis

Polecam, bardzo smaczna potrawa, syta i bardzo szybka.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Boczniaki umyć, odsączyć, pokroić w paseczki, obsypać lekko przyprawą Gyros i podsmażyć na 1/2 łyżki masła roślinnego, około 8 min.

Jajka rozbić ,roztrzepać, dodać mleko, jedną płaską łyżeczkę vegety, pieprz ziołowy wg uznania, 4 łyżki mąki krupczatki, wszystko dokładnie wymieszać.

Do gotowej masy jajecznej, dodać podsmażone boczniaki, wszystko dokładnie wymieszać.

Na patelnię, dodać resztę masła, wlać masę z boczniakami, usmażyć jak jajecznicę, ciągle mieszając.

Podawać z bułeczką lub chlebem.
Smacznego
Ocena przepisu: 2 (9 gł.)
Wyświetlenia: 7459
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Boczniaki
eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-19
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Boczniaki Corn Flakes

Boczniaki Corn Flakes

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2008-11-28
a tu u mnie podczas smażenia

"Bigos" z pieczarek

#

Dodane przez:

2010-04-15
Podgrzybki w cieście piwnym

Podgrzybki w cieście piwnym

jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-10-21
Kotlety z grzybami

Kotlety z grzybami

kotek1608#

Dodane przez:

kotek1608

2008-12-25

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Boczniaki

2012-03-20 14:12:15

smaczne !! ja nawet z ziemniakami bym zjadła

2010-03-20 22:24:41

pyszne !

2009-04-06 23:45:02

Boczniaki sa naprawde smaczne. Ja smaże je jak kotlety w panierce z jaja i tartej bułki.

2008-10-19 19:53:54

Też je robię, i na wiele innych sposobów także.
Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014