Kategorie przepisów

Brizol wieprzowy

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć, pokroić w poprzek włókien na porcje, rozbić tłuczkiem, następnie formować ręką i nożem nadając im kształt okrągły grubości 2 cm, posypać przyprawami i mąką, podsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu. Po usmażeniu zlać tłuszcz, dodać masło, roztopić przekładając brizol na drugą stronę. Podawać z frytkami, kalafiorem, zielonym groszkiem i surówkami.
Ocena przepisu: 3 (4 gł.)
Wyświetlenia: 17707
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Roladki schabowe

Roladki schabowe

#

Dodane przez:

2010-01-16
Bigos staropolski

Bigos staropolski

Adzilka#

Dodane przez:

Adzilka

2008-11-07
Bigos staropolski
Zapiekanka ziemniaczana

Zapiekanka ziemniaczana

Bree#

Dodane przez:

Bree

2009-06-10
Karczek w sosie własnym

Karczek w sosie własnym

#

Dodane przez:

2008-10-31

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Brizol wieprzowy

!tac6#

!tac6

2008-06-30 11:47:06

Najlepszy z ziemniakami i cebulka, jak w barze "Pod Smrekami" w Zakopanem.
!tac6#

!tac6

2008-06-30 11:45:45

Z czym brizol ?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014