Kategorie przepisów

Brukiew

Składniki

Sposób przyrządzenia

Brukiew i pora obrać, opłukać, pokroić w kostkę lub plasterki, zalać wodą — zagotować (można pierwszą wodę odlać, gdy smak brukwi jest cierpki i dolać świeżej).
Dołożyć trochę masła, cukru i soli, a gdy brukiew będzie już miękka, zrobić zasmażkę z masła i maki i 10 minut jeszcze dusić.

Posypać siekanym koprem i trybulką.
Brukiew można również przyrządzać samą, bez porów.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 3908
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ryż z groszkiem

Ryż z groszkiem

marchewka#

Dodane przez:

marchewka

2009-03-22
Smażone ziemniaki

Smażone ziemniaki

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-11-13
Kapusta z jabłkami

Kapusta z jabłkami

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-03-28
Szparagi z wody

Szparagi z wody

kasandra6#

Dodane przez:

kasandra6

2009-08-11

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Brukiew

2009-05-20 21:10:50

Jest nie tylko dobra, ale i zdrowa...

2009-05-15 17:24:21

Jadłam bardzo często brukiew, jest bardzo dobra.

2009-05-13 15:44:11

dampa spróbuj, a polubisz...

2009-05-10 11:32:49

Nigdy nie jadlem brukwi musze sprobowac.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014