73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Bułeczki drożdżowe z nadzieniem

Opis

Przepyszne:)

Składniki

ciasto

kruszonka

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem - jak zrobić

Zrobić rozczyn z części mąki, rozkruszonych świeżych drożdży, cukru, części podgrzanego (nie gorącego) mleka. Po 15 minutach, kiedy rozczyn "ruszy", dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (ok.1-1,5 h).

Gdy podwoi się objętość jeszcze raz krótko wyrobić, podzielić na równe części (ok.60g na każdą bułeczkę), formować bułeczki, nadziewając je. Położyć na wysmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką blache i odłożyć na pół godziny do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować jejkiem roztrzepanym z mlekiem, posypać kruszonką.

Kruszonkę robimy wsypując wszystkie składniki do naczynia i wyrabiając je między palcami.

Bułeczki należy piec w temperaturze 190 stopni przez ok. 25 minut.

Nadzieniem może być np: wiśnie z kompotu, twarda marmolada, jagody, twarożek, co kto lubi:)
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2068
Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem
gosienka1806

Dodane przez:

gosienka1806

2011-05-29
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem
gosienka1806

Dodane przez:

gosienka1806

2011-05-29
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Wegetariańska zapiekanka

Wegetariańska zapiekanka

eva45

Dodane przez:

eva45

2011-06-07
Grzanki do zup

Grzanki do zup

ben-ka

Dodane przez:

ben-ka

2011-06-07
Grzanki.

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Bułeczki drożdżowe z nadzieniem

2011-05-30 07:50:45

Wyglądają bardzo smacznie i zjawiskowo.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017