Kategorie przepisów

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem pieczarkowym

Opis

Ciepłe chlebki z pieczarkami w środku - to musi smakować :-)

Składniki

Sposób przyrządzenia

FARSZ: Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w półplasterki. Na łyżce masła poddusić cebulę. Dodać pieczarki. Dusić we własnym sosie do miękkości.

CIASTO: Mleko podgrzać tak żeby było tylko letnie. Masło rozpuścić. Drożdże dodać do ciepłego mleka i dosypać cukru, dokładnie wymieszać aż drożdże się rozpuszczą. Mąkę przesiać do miski, dodać łyżeczkę soli, jajko, rozczyn i roztopione masło. Wyrobić gładkie ciasto. W razie potrzeby dosypać trochę mąki. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut. Jak ciasto wyrośnie, odrywać po kawałku, formować cienki placuszek i na nim kłaść po 1-2 łyżeczki farszu, dokładnie zlepiać i w dłoniach formować bułeczki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i zostawić na 20 minut do wyrośnięcia. Posmarować rozmąconym jajkiem z jogurtem (wtedy ładnie błyszczą ). Piec w temperaturze 190 stopni do momentu, aż nabiorą ładnego ciemno złotego koloru.
Ocena przepisu: 2 (9 gł.)
Wyświetlenia: 11431
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem pieczarkowym
jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-09-24
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 27 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Placuszki z parówkami

Placuszki z parówkami

jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-09-28
Krokiety

Krokiety

jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-09-30
Kotlety z mortadeli i pomidorów
Chrupiące krążki z cukinii

Chrupiące krążki z cukinii

jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-10-01

Zobacz wszystkie (12)

Komentarze

Do przepisu na: Bułeczki drożdżowe z nadzieniem pieczarkowym

2011-02-15 19:50:59

koniecznie muszę spróbować, takie rzeczy robiłam w rogalikach pół-kruchych a te bułeczki miękkie wyglądają bardzo kusząco!

2010-12-21 21:10:41

ciekawe czy wyjdą w formie pasztecików?
!jimi#

!jimi

2010-09-16 18:23:31

Całe masło?

2010-02-18 15:06:46

Ciekawe bułeczki, wyglądają smacznie

2009-11-03 12:02:06

Dodaje do ulubionych
!alicja#

!alicja

2009-08-09 20:28:44

Z calym szacunkiem ale na przyszlosc jak bedziesz dodawac przepis to upewnij sie dwa razy czy aby napewno dobrze go wpisalas ( mam na mysli maslo w tym wypadku) bo nie kazdy czyta komentarze dzieki czemu przepis caly moga diabli wziasc.

2009-01-12 21:45:05

madzik323 - tak, używamy jogur naturalny. Na zdjęciu są bułki, które robiłam po raz pierwszy i dodałam za mało farszu z pieczarek. Teraz jak je przygotowuję, dodaję go znacznie więcej, przez co nabierają jeszcze lepszego smaku. Pozdrawiam

2009-01-12 12:23:50

czy chodzi o jogurt naturalny

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014