Kategorie przepisów

Cepeliny z kapustą

Opis

Potrawa bardzo pracochłonna - ale warto :) jest pyszna.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte ziemniaki (15 sztuk), obrać, utrzeć, odlać powstały sok. Pozostałe ziemniaki ugotować i zemleć. Masę z ziemniaków surowych i ugotowanych wymieszać, dodać jajko i sól.

Cebule obrać, jedną pokroić w kostkę, drugą w krążki. Cebulę krojoną w kostkę podsmażyć na oleju. Mięso opłukać, zemleć, wymieszać ze zrumienioną cebulą, przyprawić solą i pieprzem.

Z masy ziemniaczanej formować placki, na każdym położyć nadzienie. Brzegi dokładnie zlepić, uformować podłużne pyzy. Gotować ok. 20 minut w osobnej wodzie, wyjąć, osaczyć. Posypać podrumienionymi na oleju krążkami cebuli .
Osobno ugotować kapustę.

Cepeliny podawać ciepłe z dodatkiem kapusty.
Ocena przepisu: 2 (3 gł.)
Wyświetlenia: 4222
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Cepeliny z kapustą
maryal#

Dodane przez:

maryal

2009-04-02
Cepelin podany z kapustą. Zdjęcie własne.
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kluski z kartofli

Kluski z kartofli

eureka#

Dodane przez:

eureka

2011-01-17

Komentarze

Do przepisu na: Cepeliny z kapustą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014