Kategorie przepisów

Przepis na Chruściki drożdżowe

Składniki

Chruściki drożdżowe - jak zrobić

Z mleka, drożdży, trochę cukru i mąki zrobić zaczyn i poczekać aż wyrośnie. Margarynę rozpuścić z cukrem. Do miski wsypać mąkę, roztrzepane jaja, przestudzoną margarynę i wyrośnięty zaczyn i wyrobić ciasto dosypując mąki do czasu aż ciasto nie będzie się kleić do rąk.

Ciasto rozwałkować, wykrawać romby, na środku zrobić nacięcie i przełożyć przez nie jeden koniec. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Podawać posypane cukrem pudrem.
Ocena przepisu: 3 (4 gł.)
Wyświetlenia: 5935
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Faworki

Faworki

edi_soko#

Dodane przez:

edi_soko

2009-02-20
Chrust

Chrust

paula1804#

Dodane przez:

paula1804

2009-02-23
Faworki

Faworki

korkol#

Dodane przez:

korkol

2009-04-23
Róże lub faworki

Róże lub faworki

lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-11

Komentarze

Do przepisu na: Chruściki drożdżowe

!Regina Pawelczyk#

!Regina Pawelczyk

2011-03-26 14:48:09

Lubię gotowacz i piec
!asikp#

!asikp

2009-03-07 19:16:14

Witam!!! Bardzo chciałabym zrobić te chrusty ale nie wiem ile mąki potrzeba!!!!!! Będę bardzo wdzięczna za szybką odpowiedz!!! Dziękuje, pozdrawiam.

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015