Kategorie przepisów

Chruściki drożdżowe

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mleka, drożdży, trochę cukru i mąki zrobić zaczyn i poczekać aż wyrośnie. Margarynę rozpuścić z cukrem. Do miski wsypać mąkę, roztrzepane jaja, przestudzoną margarynę i wyrośnięty zaczyn i wyrobić ciasto dosypując mąki do czasu aż ciasto nie będzie się kleić do rąk.

Ciasto rozwałkować, wykrawać romby, na środku zrobić nacięcie i przełożyć przez nie jeden koniec. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Podawać posypane cukrem pudrem.
Ocena przepisu: 3 (4 gł.)
Wyświetlenia: 5822
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Faworki

Faworki

edi_soko#

Dodane przez:

edi_soko

2009-02-20
Chrust

Chrust

paula1804#

Dodane przez:

paula1804

2009-02-23
Faworki

Faworki

korkol#

Dodane przez:

korkol

2009-04-23
Róże lub faworki

Róże lub faworki

lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-11

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Chruściki drożdżowe

!Regina Pawelczyk#

!Regina Pawelczyk

2011-03-26 14:48:09

Lubię gotowacz i piec
!asikp#

!asikp

2009-03-07 19:16:14

Witam!!! Bardzo chciałabym zrobić te chrusty ale nie wiem ile mąki potrzeba!!!!!! Będę bardzo wdzięczna za szybką odpowiedz!!! Dziękuje, pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014