Kategorie przepisów

Chrust drożdżowy

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże zasypać cukrem, dodać wszystkie jaja i śmietanę. Wlać rozczyn do mąki i zarobić ciasto. Rozwałkować cienko i pokroić na paseczki. Zrobić faworki. Zostawić na chwilę do wyrośnięcia. Piec w głębokim tłuszczu.
Ocena przepisu: 3 (9 gł.)
Wyświetlenia: 2271
Ile porcji: 40
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 10 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Faworki

Faworki

milata#

Dodane przez:

milata

2012-07-30
Faworki kruche babci

Faworki kruche babci

eva45#

Dodane przez:

eva45

2011-01-24
Faworkowe róże

Faworkowe róże

beti8904#

Dodane przez:

beti8904

2011-02-04
Faworki Moniki

Faworki Moniki

mala4#

Dodane przez:

mala4

2011-03-07

Komentarze

Do przepisu na: Chrust drożdżowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014