Kategorie przepisów

Chrzan tarty w słoikach

Składniki

Sposób przyrządzenia

Chrzan dokładnie wyszorować, obrać i zetrzeć na tarce ziemniaczanej. Natychmiast po starciu przełożyć do miseczki, dodać szczyptę soli, cukier, ocet do smaku oraz śmietanę. Wymieszać dokładnie, przełożyć do czystego słoika, ugnieść łyżeczką, zakręcić i odłożyć w bardzo chłodne i ciemne miejsce.
Ocena przepisu: 3 (21 gł.)
Wyświetlenia: 44541
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Chrzan tarty w słoikach
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-12-03
Chrzan tarty w słoikach
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pasteryzowane maliny

Pasteryzowane maliny

maarta#

Dodane przez:

maarta

2009-04-23
Papryka marynowana

Papryka marynowana

zeta_k#

Dodane przez:

zeta_k

2008-10-05
Papryka marynowana
Śliwki z winem

Śliwki z winem

maryal#

Dodane przez:

maryal

2008-10-31
Grzyby w marynacie

Grzyby w marynacie

valeria#

Dodane przez:

valeria

2009-07-05

Zobacz wszystkie (13)

Komentarze

Do przepisu na: Chrzan tarty w słoikach

!siwa#

!siwa

2013-08-12 00:28:42

Mam pytanie czy chrzan w sloiczkach trzeba zapasteryzowac
!ANNA#

!ANNA

2013-03-19 03:30:19

A jA SLYSZALAM,ZE MOZNA DODAC JAJKO NA TWARDO
!ewa#

!ewa

2012-09-06 15:48:30

czy chrzan można pasteryzować aby był dłużej.
!Stefan#

!Stefan

2011-08-01 14:53:31

Ten sok z cytryny nie potrzebny, wystarczy ocet.

2010-02-28 17:46:53

rzeby chrzan niezczarnial to po obraniu wklada sie go do zimnej wody na 1/2godzinki,tak zeby byl zakryty odrobine cukru i sok z cytryny.

2009-11-23 18:17:36

Ten ocet jest nie potrzebny, wystarczy sok z cytryny.
!TSC#

!TSC

2009-07-23 21:21:49

Każdy z przepisów jest do przyjęcia. Mam tylko zastrzeżenie co do śmietany, którą można dodać jedynie po otwarciu słoika i do wyjętego z niego chrzanu w takiej ilości jaka jest Wam potrzebna. Na pewno jednak nie należy dodawać śmietany do całości chrzanu przechowywanego w słoiku!
Jest jeszcze jedna rzecz o której tu nikt nie napisał:
Na słoik (n.p. po musztardzie)należy wlać zaraz po starciu chrzanu, jedną łyżkę stołową oliwy, co spowoduje zachowanie minerałów, witamin, intensywnego smaku i pozwoli przechować chrzan przez dłuższy okres.
!gosc#

!gosc

2009-06-25 18:01:02

jak długo mozna taki chrzan w słoiku przechowywać,czy trzeba go zapasteryzować?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014