Kategorie przepisów

Przepis na Ciasto biszkoptowe

Składniki

Ciasto biszkoptowe - jak zrobić

Blaszka musi być wysmarowana tłuszczem i wyłożona papierem śniadaniowym, posypana tartą bułką lub kaszą manną.
Wbić jaja do miski, wsypać cukier i sól, ubijać do białości i zgęstnienia.
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia przesianą przez sito, zmieszać lekko i wylewać do blaszki.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 15 - 20 minut.
Gdy ciasto nabierze koloru, znaczy to, że jest upieczone.
Można upewnić się o tym, wbijając w nie patyczek.
Jeśli jest suchy, można wyjmować z piekarnika i wyłożyć na ściereczkę.
Zdjąć papier, okruszki zebrać nożem na talerzyk.
Posmarować ciasto dżemem, obsypać okruszkami.
Można też na tym cieście ułożyć owoce np.z kompotu i zalać gęstniejącą galaretką.
Ocena przepisu: 4 (67 gł.)
Wyświetlenia: 67209
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Ciasto biszkoptowe
aseret

Dodane przez:

aseret

2009-01-20
>
Ten przepis ma w ulubionych 12 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sękacz z tortownicy

Sękacz z tortownicy

Dodane przez:

2015-06-26
Sękacz z tortownicy
Babka piaskowa

Babka piaskowa

Dodane przez:

2008-12-06
Zwykła babka

Zwykła babka

Dodane przez:

2009-03-09
Babka waniliowo-czekoladowa

Babka waniliowo-czekoladowa

Adzilka

Dodane przez:

Adzilka

2006-04-15

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Ciasto biszkoptowe

!kabus#

!kabus

2010-11-13 20:17:33

od 150-160 stopni ale widzialam tez ze czasami pisza 180
!kaniaw17#

!kaniaw17

2010-04-24 16:21:15

mam 17 lat ja pierwszy raz będę robić strasznie się boje ale do odważnych świat należy
!kocham pieszenie#

!kocham pieszenie

2010-03-28 10:14:49

na ile stopni dać to ciasto???
!klakla#

!klakla

2010-02-01 10:35:45

W jakiej temperaturze się piecze ten biszkopt .?
!ela30#

!ela30

2010-01-03 19:22:58

superanckie, latwe, pyszne, wlasnie pieke, juz 2 raz, strasznie latwe i pyszne, polecam, mozna dodac do srodka owoce i polac na koniec po upieczeniu polewa, czymkolwiek co tylko wpadnie ci do glowy, mozna dodac cacao dla smaku i koloru, zecz gustu, smacznego
!mala#

!mala

2009-12-29 14:44:30

zobaczymy jak mi to sie upiecze mam 16 lat i chce dla mamy upiec ciasto do kawy robie to 1raz odpisze wam co stego wystlo
!svc#

!svc

2009-12-18 19:15:35

proste jak fix :) i dobre dzieki szukalem takiego prostego przepisu :P
!iwona#

!iwona

2009-05-22 15:42:32

przepis cudny,,ciasto zawsze wychodzzi,,polecam na 100%.

2009-05-04 14:57:13

A w jakiej temperaturze piecze sie ten biszkopt?
!ola#

!ola

2009-03-12 12:35:52

przepis rewelacja!!!!!!!!!!!!!
!pegi#

!pegi

2009-02-06 16:20:53

Tyle lat piekłam właśnie z biszkoptem miałam zawsze kłopot,ale ten za pierwszym razem cudo wyszedł ,dziekuję za ten przepis i polecam wszystkim
!Greti#

!Greti

2008-11-14 10:41:01

Ciasto rewelacyjne. Ja robię z niego małe biszkopty dla moich dzieci. Ciasteczka są przepyszne. Bardzo dziękuję za ten przepis.
!orzeł#

!orzeł

2008-09-27 18:43:48

nie wiem bo jeszcz nie zrobiłem ciasta.
!Doncia#

!Doncia

2008-09-21 10:09:57

ciasto poprosto super
!Carrie#

!Carrie

2008-01-05 23:47:51

a te okruszki to dla ptaszkow??????????? he he!!!!!!!!!!
!milka#

!milka

2007-12-21 16:59:43

przepis jest fantastyczny.Ciasto wyszlo pyszne!!!
!krzysiek#

!krzysiek

2007-11-18 12:36:13

super.konkretny przepis
!kacha#

!kacha

2007-11-17 08:10:38

ffffaajjjjjne
!Aga#

!Aga

2007-10-12 10:40:29

To jest super przepis. Uwielbiam ciasta na podstawie biszkoptu. są niezłe. Polecam.
!Michal#

!Michal

2007-07-12 02:56:23

To bardzo dobry przepis na ciasto! Uwielbiam to ciast i jest takie pyszne.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015