Kategorie przepisów

Przepis na Ciasto karpatka

Składniki

Ciasto karpatka - jak zrobić

Zagotować wodę potem wrzucić margarynę, następnie dodać mąkę i gotować przez chwilę na małym ogniu żeby nie przypalić, gdy masa będzie dobrze rozcierana ostudzić żeby była zimna. Gdy jest już zimna wrzucić do misy i dodać jajka i miksować aż do uzyskania jednolitej masy. Cisto podzielić na dwie części i rozprowadzić na formę wysmarowaną tłuszczem. Każdą część osobno piec w temp. 220 stopni c aż do uzyskania złocistego koloru przez 30 minut. Można przekładać dowolnym kremem.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1875
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Ciasto karpatka
kurczaczek69#

Dodane przez:

kurczaczek69

2010-08-20
>
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Masa z manną

Masa z manną

GierczakI#

Dodane przez:

GierczakI

2009-12-06
masa z manną
Krem do Napoleonki i nie tylko

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto karpatka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015