Kategorie przepisów

Przepis na Ciasto na pierogi

Składniki

Ciasto na pierogi - jak zrobić

Z niecałej mąki uformować wianuszek, wbić do środka jajko, przemieszać nożem i powoli dodając wodę ugnieść luźne ciasto. Ciasto zbyt ściśnięte będzie się źle sklejać. Uformować kulę, odcinać po kawałku i cienko rozwałkować. Im cieńsze ciasto tym lepsze. Smacznego:)
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 3023
Ile porcji: 30
Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Ciasto na pierogi
agabi

Dodane przez:

agabi

2010-11-11
>
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Farsz na pierogi ruskie

Farsz na pierogi ruskie

agabi

Dodane przez:

agabi

2010-11-11
Pierogi z grzybami

Pierogi z grzybami

agabi

Dodane przez:

agabi

2010-11-11
Pierogi z serem

Pierogi z serem

slonko321

Dodane przez:

slonko321

2010-11-13
Farsz na ruskie pierogi

Farsz na ruskie pierogi

grazka862

Dodane przez:

grazka862

2010-11-14

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Ciasto na pierogi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017