Kategorie przepisów

Przepis na Ciasto snickers mocno orzechowe

Opis

Ciasto wbrew pozorom przyrządza się bardzo szybko i jest bardzo syte a przy tym co najważniejsze - po prostu przepyszne, tak więc gorąco polecam:)

Składniki

ciasto

polewa na ciasto

masa orzechowa

masa toffi

  • gotowa masa krówkowa Gostyń 1 puszka
  • masło miękkie 1/2 kostki

Ciasto snickers mocno orzechowe - jak zrobić

Ciasto:
mąkę przesianą z sodą i proszkiem do pieczenia posiekać z margaryną, następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto.

Podzielić je na trzy równe części, rozwałkować i na papierze pergaminowym upiec na złoty kolor dwa placki (temp 180 stopni ok. 15 min –kuchenka gazowa, temp 150 stopni ok. 15 min – kuchenka elektryczna na termoobiegu).

Na trzeci placek równomiernie rozłożyć jeszcze gorącą polewę miodowo-orzechową (w tym celu rozpuścić masło i połączyć z resztą składników) i upiec razem podobnie jak pozostałe dwa placki. Upieczone trzy placki pozostawić do ostygnięcia.

Uwaga:
radzę pilnować placków podczas pieczenia, gdyż przez zawartość miodu bardzo łatwo można je przypalić.

Masa orzechowa:
1. Budyń zagotować z mlekiem. Pozostawić do ostygnięcia mieszając od czasu do czasu, aby na wierzchu nie utworzył się kożuch.

2. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę dodając stopniowo naprzemiennie ostygnięty budyń i żółtka, aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy, pod koniec ucierania wsypać zmielone orzechy.

Masa toffi:
masło utrzeć mikserem na puch i nie przerywając ucierania stopniowo dodawać masę krówkową, aż do powstania jednolitej gęstej masy.

Wykonanie:
1. Na pierwszy placek równomiernie wyłożyć masę orzechową, przykryć drugim plackiem, wyłożyć masę toffi i całość przykryć trzecim plackiem z polewą miodowo-orzechową.

2. Ciasto szczelnie owinąć folią aby nie przeszło zapachami i wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin a najlepiej na całą noc lub jeszcze dłużej. W tym czasie przejdzie kremem, zmięknie i będzie najlepsze:)

uwaga!!!
są to proporcje na dużą formę o wymiarach 25x40 cm.

Miłego łasuchowania!!!!
Ocena przepisu: 4 (7 gł.)
Wyświetlenia: 11965
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Ciasto snickers mocno orzechowe
eluszek

Dodane przez:

eluszek

2009-12-22
Ciasto snickers mocno orzechowe
eluszek

Dodane przez:

eluszek

2009-12-22
>
Ten przepis ma w ulubionych 12 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Styropian

Styropian

zebrra

Dodane przez:

zebrra

2010-04-21
Ciasto poduszeczki

Ciasto poduszeczki

zebrra

Dodane przez:

zebrra

2010-04-21
Cappucino

Cappucino

marlena1

Dodane przez:

marlena1

2010-11-04
Krówka

Krówka

marlena1

Dodane przez:

marlena1

2010-07-12

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Ciasto snickers mocno orzechowe

2012-10-26 16:25:00

Wygląda super i jest bardzo dobre. Ciasto warte polecenia.
!!Łucja29#

!!Łucja29

2011-07-13 15:04:30

Tak,wygląda podobnie ale jest o niebo lepsze od tego kupnego! Smakowało każdemu,pycha po prostu cud miód i orzeszki! :D
!Nina#

!Nina

2011-07-03 10:25:12

Takiego cista to ja jeszcze nie jadłam - Bomba!!!Kupowałam podobne w sklepie ale nie ma porównania.
!Tatiana#

!Tatiana

2011-06-28 14:19:06

Najlepsze ciasto jakie w życiu zrobiłam i jakie w życiu jadłam!
!Danusia#

!Danusia

2011-06-27 19:35:59

Ciasto grzechu warte,imponujące,wspaniałe,pyszne po prostu!!!Ile wynosi koszt składników?Cóż - to pewnie zależy gdzie i jakie się kupuje,sądze że średnio ok 15-20zł jeżeli ma się w domu miód,bo ten trochę kosztuje,choć taki słój może stać i stać - Na pewno się nie zmarnuje;) A ciasto pierwsza klasa - Naprawdę boskie,zakochałam się w nim od pierwszego kęsa:*
!pesiak#

!pesiak

2011-06-23 21:28:31

a ile takie ciasto kosztuje (chodzi o składniki)?
!Hanka#

!Hanka

2011-06-23 15:43:38

To ciasto jest rewelacyjne!!!!Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje - Naprawdę mistrzostwo świata!!! Do kremu wystarczy sam budyń z masłem bez żółtek.Pyyyychaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!
!katarina#

!katarina

2011-04-08 21:46:21

Ciasto bomba ,przepis latwy i smaczny...
!magdalenka#

!magdalenka

2011-03-30 12:58:57


Ciasto super - Pycha po prostu!!!!!!
!ja#

!ja

2011-02-04 14:50:06

Właśnie zrobiłam to ciasto i muszę powiedzieć ze rewelacja. Wyszło idealnie i jest pyszne.

2010-06-23 09:46:14

!ewelag przykro mi że ciasto się nie udało,mi zawsze ciasto wychodzi mięciutkie,mocno miodowe - po prostu pyszne a masa nigdy nie wypływa...Nie wiem co mogło być tego powodem,może budyń nie był wystarczająco ostudzony?Oczywiście można do masy nie dodawać masła aczkolwiek osobiście uważam iż wtedy jest znacznie gorsza,bardziej przypomina ciągnącą papę aniżeli krem do ciasta - kwestia gustu!Natomiast żółtek nie trzeba koniecznie dodawać... Jeżeli ktoś jeszcze zdecyduje się na upichcenie Snickersa bardzo proszę o podzielenie się wrażeniami i końcowym rezultatem bo opinia!ewelag bardzo mnie zaskoczyła szczerze mówiąc Pozdrawiam:)
!ewelag#

!ewelag

2010-06-06 07:42:17

zrobiłam ciasto wg przepisu lecz niestety rezultat nie jest rewelacyjny....masa orzechowa całkiem wyplywa z ciasta. Porównałam z przepisem który znalazłam później i tak wystarczy sam budyń,już bez masla. Poza tym jest w nim o polowe mniej tluszczu. I ciasto zrobione z niego jest o niebo lepsze.

2010-02-03 21:24:38

Przepysznie wygląda ciasto o_0

2010-01-02 15:15:21

Nikt się nie oprze takiemu ciachowi.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015