Kategorie przepisów

Ciasto angielskie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło ucierać, dodając po 1 żółtku, dodać cukier, otartą skórkę z cytryny, wszystko dobrze wymieszać.
W trakcie mieszania dodawać mąkę oraz drobno posiekane migdały i rodzynki.

Na koniec dodać pianę z 9 białek, ostrożnie wymieszać.
Nałożyć do 2 forem mniejszych lub 1 większej, posmarowanych masłem i obsypanych bułką tartą.

Powierzchnie ciasta wygładzić, udekorować połówkami migdałów oraz posypać grubym cukrem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 190°C przez 35 minut na kolor złoty.
Ocena przepisu: 2 (2 gł.)
Wyświetlenia: 3238
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Mexicana

Mexicana

Artur123#

Dodane przez:

Artur123

2009-02-12
Mexicana
Tortilla

Tortilla

zewa#

Dodane przez:

zewa

2010-04-18

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto angielskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014