Kategorie przepisów

Ciasto budyniowe z bezami

Składniki

  • małe bezy 2 op

biszkopt

krem

polewa

Sposób przyrządzenia

Ubijamy pianę z 4 białek, a następnie ubijając stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekoladę i ponownie mieszamy.

Wylewamy ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę. Pieczemy 30 minut.

Żółtka mieszamy z cukrem. Masę mieszamy z budyniami i szklanką mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy.

Krówki i margarynę roztapiamy na wolnym ogniu, cały czas mieszamy. Lekko studzimy i polewamy bezy
Ocena przepisu: 5 (2 gł.)
Wyświetlenia: 5481
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ciasto budyniowe z bezami
madi356#

Dodane przez:

madi356

2009-04-14
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ciasto z masą krówkową

Ciasto z masą krówkową

madi356#

Dodane przez:

madi356

2009-04-14
Skubaniec

Skubaniec

to2007#

Dodane przez:

to2007

2009-05-18
Orzechowiec

Orzechowiec

tycjanowa#

Dodane przez:

tycjanowa

2009-04-16
Kolorowe ciasto z białek

Kolorowe ciasto z białek

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-04-16
Pięknie wygląda prawda

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto budyniowe z bezami

2011-04-21 14:14:08

Rewelacja, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014