Kategorie przepisów

Ciasto capuccino z bitą śmietaną

Opis

To przepyszne ciasto które znika w oka mgnieniu. Ten przepis wynalazłam w internecie na stronie z przepisami na ciasta.

Składniki

biszkopt

masa z bitej śmietany

capucino krem

  • margaryna Kasia 1,5 kostki
  • mleko 2 szklanki
  • mąka zwykła 1 łyżka płaska
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka płaska
  • cukier 3/4 szklanki
  • żółtka 5 sztuk dużych
  • capucino classic w proszku 5 łyżek płaskich

Sposób przyrządzenia

Pieczemy biszkopt i studzimy.

Gotujemy szklankę mleka z cukrem, a do drugiej zimnej dodajemy żółtka, capucino i mąkę. Teraz tą suchą mieszankę wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy szybko - będzie gęstnieć jak budyń. Powstanie nam budyń o smaku capucino.
Margarynę ucieramy z w makutrze na biało i stopniowo dodajemy budyń - zimny oczywiście. Ucieramy na jednolitą puszystą masę.

Teraz robimy jak wolicie - albo dodajemy zagęstnik do śmietany lub rozpuszczoną żelatynę (2 łyżeczki w 1/2 gorącego mleka - i zanim dodacie to ostudźcie to). Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem na sztywno. A ten dodatek w postaci zagęstnika dodajemy przed ubijaniem a żelatynę już po ubiciu i wtedy musimy to delikatnie wymieszać.

Na biszkopt układamy masę capuccino a na to śmietanę. Posypujemy kakao i wkładamy do lodówki do schłodzenia się.
Ocena przepisu: 5 (7 gł.)
Wyświetlenia: 19967
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ciasto capuccino z bitą śmietaną
ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-03
Pyszne i ładnie prezentujące się
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 27 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Jabłecznik teściowej

Jabłecznik teściowej

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-04
Kawałek ciepłego jabłecznika
Ciasto włoskie

Ciasto włoskie

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-10
Tym razem z żurawiną i orzechami :)
Betlejemskie

Betlejemskie

cevina90#

Dodane przez:

cevina90

2010-01-25
Betlejemskie

Zobacz wszystkie (9)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto capuccino z bitą śmietaną

!anonim#

!anonim

2012-02-12 11:52:35

Nie bardzo jasno masz napisane , trudno skumać o co chodzi np. to (2 łyżeczki w 1/2 gorącego mleka -ale co 1/2 szkl. czy co?? czy masę połączyć z kremem ? czy osobno?????
!mika#

!mika

2010-10-29 10:02:52

To ciasto jest super!!Pychotka palce lizać!!!
!andzia#

!andzia

2010-04-05 15:31:44

O co chodzi z tymi 4 sztukami cukru??

2010-02-25 10:21:25

"a do drugiej zimnej dodajemy żółtka, capucino i mąkę" - żółtka nie mnaja bc uibite tylko połączone z mąką i capuccino.

2010-02-17 18:41:09

te zółtka maja być ubite czy bezposrednio dodajemy

2010-01-08 18:40:58

Ten krem to naprawdę jest bardzo smaczny.
!:(#

!:(

2009-07-25 18:55:29

nie napisalas ze zoltko ma byc ubite

2009-04-04 15:58:14

azzya a czego nie możesz pojąć? pytaj odpowiem chętnie i wyjaśnię niejasności:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014