Kategorie przepisów

Ciasto francuskie z pieczarkami

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pokroić pieczarki w plasterki.
Na patelni rozgrzać troszkę oleju i 1 ząbek czosnku, dodać pieczarki, smażyć,posolić zaczekać aż puszczą swoją wodę i ona wyparuje, podlać troszeczkę wodą i dusić ich do miękkości.
Wyrzucić czosnek, dodać sos besciamel (tylko ten z mlekiem i bez jajek jest wstawiony w sosach), sery pokrojone w kostkę, parmezan starty i pietruszkę. Wymieszać dobrze.


Rozłożyć ciasto francuskie, wyłożyć nim blaszkę (zostawcie papier przy cieście), ponakłuwajcie dobrze widelcem, wyłóżcie farsz i przykryjcie drugim ciastem. Połączcie boki, zawijając je i dekorując resztkami ciasta. Ponakłuwać i wierzch dobrze widelcem. Piec w piekarniku 180° przez około 30 minut.
Ocena przepisu: 4 (1 gł.)
Wyświetlenia: 6512
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ciasto francuskie z pieczarkami
aga77#

Dodane przez:

aga77

2009-09-19
ciasto francuskie z pieczarkami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Treccia rustica

Treccia rustica

aga77#

Dodane przez:

aga77

2009-09-19
treccia rustica
CUKINIA NADZIEWANA  MIĘSEM

CUKINIA NADZIEWANA MIĘSEM

aga77#

Dodane przez:

aga77

2009-09-21
CUKINIA NADZIEWANA MIĘSEM
Zeppole S.Giuseppe ciastka św. Józefa

Zeppole S.Giuseppe ciastka św. Józefa

aga77#

Dodane przez:

aga77

2009-09-21
ZEPPOLE S. GIUSEPPE CIASTKA Św. JÓZEFA
Cannelloni z mięsem

Cannelloni z mięsem

aga77#

Dodane przez:

aga77

2009-09-22
CANNELLONI Z MIĘSEM

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto francuskie z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014